Βιολογικό κρασί και προβλέψεις

by Oenognosia

Η έκθεση για το βιολογικό κρασί του IWSR προβλέπει ότι έως το 2022 αναμένεται ότι η βιολογική οινοποίηση θα υποστεί τις μεγαλύτερες αυξήσεις (+ 9,2% σύνθετη ετήσια αύξηση μέχρι το 2022) καθώς η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού προβλέπεται να φθάσει περίπου τα 2.43 δισεκατομμύρια 9λιτρα κασόνια (12 μπουκάλια των 750ml).

“Συνολικά, ο συνολικός όγκος κρασιού αυξάνεται ελαφρώς, αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό οριζόντιος, ενώ η αγορά βιολογικών οίνων προβλέπεται να φθάσει περίπου τα 87.5 εκατομμύρια κασόνια μέχρι το 2022”, δήλωσε ο CEO της IWSR Mark Meek.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης οδηγείται από την Ευρώπη, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 78% της παγκόσμιας αγοράς βιολογικών οίνων μέχρι το 2022. Η Αμερική θα αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της συνολικής κατανάλωσης βιολογικών οίνων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει το κρασί ως «βιολογικό» εάν παράγεται από βιολογικά σταφύλια ή από οινολογικές τεχνικές και ουσίες που επιτρέπονται για βιολογικό κρασί. Στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εξουσιοδοτεί ότι πριν από την πώληση του κρασιού ως «βιολογικό», πρέπει να πιστοποιηθεί τόσο η καλλιέργεια των σταφυλιών όσο και η μετατροπή τους σε οίνο.

*Το IWSR είναι η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων, στατιστικών και πληροφοριών στη αγορά οινοπνευματωδών ποτών.

You may also like