Με αγάπη, το κρασί γίνεται φωτιά – Ovid

by Oenognosia

Ο λόγος του Οβίδιου αναδεικνύει με αισθησιακό τρόπο τον αιώνιο δεσμό μεταξύ της αγάπης και του κρασιού, δυο στοιχείων που συνδυάζονται με μαεστρία στο ποίημά του.

Μέσα από αυτήν την απλή αλλά δυναμική φράση, ο Οβίδιος αναδεικνύει τον μεθυστικό χαρακτήρα της αγάπης και του κρασιού, υπογραμμίζοντας μας την ένταση και τη θερμότητα που προκύπτει από τη συνάντησή τους. Είναι μια φράση που αγγίζει τις αισθήσεις μας και αφήνει μια αίσθηση εκτόνωσης και εκδήλωσης της εσωτερικής φλόγας του πάθους.

Μέσα από τον αιθέρα των λέξεων του, αισθανόμαστε τη ζεστασιά της αγκαλιάς, τη γλυκύτητα του φιλιού, την ανατριχίλα της αναμονής και την ευφορία της απόλαυσης. Είναι μια πανδαισία συναισθημάτων που χορεύουν με το ρυθμό των λέξεων του ποιητή, αφήνοντας μας να συνταξιδέψουμε με το κρασί σε μια διαδρομή που συνδέει την αίσθηση του εδώ και του τώρα με την αιωνιότητα της αγάπης.

Η  φράση “Με αγάπη, το κρασί γίνεται φωτιά” δεν είναι απλά μια ποιητική ατάκα. Είναι ένας απόηχος του παρελθόντος που αγκαλιάζει το παρόν και ανοίγει τον δρόμο για ένα μέλλον γεμάτο απολαύσεις, αισθήσεις και επιθυμίες.  Είναι για να μας θυμίζει ότι η αγάπη και το κρασί είναι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος, που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια ανεξίτηλη αποτύπωση στην ψυχή κάθε ανθρώπου.

You may also like