Μπαίνοντας στον κόσμο του κρασιού

by Oenognosia

Πολλοί φίλοι από εδώ κάνουν ερωτήσεις ή ζητούν συμβουλές σχετικά με τον κόσμο του κρασιού ή του οινοτουρισμού.

Βρίσκονται σε πελάγη αμφιβολιών και νιώθουν άβολα και απροστάτευτοι μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο κόσμο, με τόσες πολλές πληροφορίες, τόσα πολλά κρασιά, οινοποιεία και τόσους πολλούς ειδικούς. Αυτή η αβεβαιότητα για την οποία μιλάμε συχνά μεταφράζεται σε λανθασμένες επιλογές ή λανθασμένες προσεγγίσεις στην επιλογή κρασιών ή πληροφοριών για την κατανόηση ενός χόμπι που προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση, ιδιαίτερα σε προσωπικό επίπεδο .

Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από εσάς για να επιλέξετε ένα κρασί ή να επιλέξετε μια υπηρεσία οινοτουρισμού με την οποία θα περάσετε μια ευχάριστη εμπειρία . Ωστόσο πιο κάτω γράφω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες επιλογές.

1. Δοκιμάστε όλες τις ονομασίες προέλευσης που μπορείτε αρχίζοντας από τις τοπικές (Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευμένες Ονομασίες Προέλευσης, Ειδικές Ονομασίες Προέλευσης κτλ.)

2. Δοκιμάστε όλες τις ποικιλίες σταφυλιού και όλα τα είδη κρασιού αρχίζοντας από τα τοπικά πάντα. Μαθαίνοντας τα τοπικά είναι πιο ολοκληρωμένες οι εμπειρίες οινοτουριμού στην περιοχή σας γιατί έχετε κάποιες γνώσεις.

3. Κρατήστε σημειώσεις για το ποια είναι τα συναισθήματά σας από όλες τις εμπειρίες κρασιού που έχετε  Γράψτε ποιες ποικιλίες και από ποιες περιοχές σας άρεσαν τα κρασιά. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε (ειδικά στο αρχή) τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ειδικούς όρους. Με δικά σας λόγια.

4. Ασκήστε τον οινοτουρισμό, αν είναι δυνατόν στους τομείς των κρασιών που σας αρέσουν περισσότερο, ώστε να μάθετε περισσότερα και καλύτερα για την επεξεργασία και παραγωγή τους και τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά.

5. Παρακολουθήστε γευσιγνωσίες αλλά προσέξτε. Υπάρχουν όλο και περισσότερες γευσιγνωσίες που έχουν έναν και μόνο στόχο: την πώληση. Αυτές οι γευσιγνωσίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή αφού ο προσανατολισμός τους δεν είναι διδακτικός, είναι εμπορικός. Συνήθως αυτές οι γευσιγνωσίες είναι και αρκετά ακριβές. Αυτό συμβαίνει κυρίως με εμπόρους που θέλουν να πουλήσουν υπό το ένδυμα της γευσιγνωσίας τα καινούργια τους κρασιά.

6. Ρωτήστε. Μην φοβάστε, κανείς δεν γεννιέται ξέροντας τα όλα και το να παραμείνετε σε αμφιβολία από φόβο είναι λάθος.

7. Επισκεφτείτε σελίδες που σχετίζονται με οινικές ειδήσεις για να είστε αρκετά ενημερωμένοι.

8. Απολαύστε. Αν δεν απολαμβάνεις τον κόσμο του κρασιού, τίποτα από αυτά δεν έχει νόημα. Ο κόσμος του κρασιού είναι να τον απολαμβάνεις όπως θέλεις και με όποιους θέλεις.

You may also like