Cyprus Wine Consortium – Όπερ και εγένετο

by Oenognosia

16 οινοποιεία της Κύπρου μαζί με τον Θεόδωρο Θεοχάρη ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναγεννήσουν και να αναδείξουν τον οινικό πλούτο του νησιού διαμορφώνοντας το μέλλον του Κυπριακού αμπελώνα φτιάχνοντας κρασιά υψηλής ποιότητας από Κυπριακές ποικιλίες σταφυλιών.

Σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση της Cyprus Wine Consortium παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κυρίας Νατάσας Πηλείδου η οποία χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία επιβεβαίωσε την υποστήριξη της σε παρόμοιες ενέργειες που έχουν σκοπό την προώθηση του Κυπριακού Κρασιού.

Η εταιρία Cyprus Wine Consortium έχει σκοπό να αναδείξει τις Κυπριακές ποικιλίες σταφυλιού και τα Κυπριακά κρασιά, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οργανική αυτοτέλεια των 16 οινοποιείων δεν θα αλλάξει. Είναι σε εξέλιξη η δημιουργία σήματος που θα προσθέτουν στις φιάλες τους τα 16 οινοποιεία και το οποίο θα πιστοποιεί και θα διασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού. Όπως έχει αναφερθεί, το σήμα θα παρουσιαστεί σύντομα και θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ποιοτικού Κυπριακού κρασιού στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο.

Η Cyprus Wine Consortium έχει επίσης δρομολογήσει διάφορες δράσεις μερικές από τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία της Cyprus Wine Consortium, θυμίζουν πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη και η οργανωμένη δράση για τον άμπελο-οινικό τομέα.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διεθνής επιτυχία των κρασιών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της σύμπραξης και της οργανωμένης δράσης λεγόμενο και ως Cluster Effect το οποίο περιλαμβάνει ισχυρό επιχειρηματικό ανταγωνισμό, καινοτομία και αμοιβαία αλληλεγγύη. “Η παρουσία μιας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των επαγγελματιών του κρασιού συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη ενός ενιαίου εδαφικού Brand και στην επιρροή του. Η ισχυρή τοπική ρύθμιση είναι επίσης απαραίτητη για την ύπαρξη του Βrand», αναφέρει στο βιβλιο της Territorial Winemaking Strategies, Clusters, Regulation and Territorial Brands, ή Valery Michaux.

Τα 16 οινοποιεία που μαζί με τον Θεόδωρο Θεοχάρη αποτελούν την Cyprus Wine Consortium είναι τα:

AYIA MAVRI WINERY
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΗΣ ΑΜΠΕΛΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΛΑΣΙΔΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΜΠΑΡΤΑΣ
K&K VASILIKON WINERY (KATHIKAS)
KAMANTERENA WINERY
ΚΤΗΜΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΛΛΙΑΣ
MARARTHASA WINES
PAPALOUCAS WINERY
SANTA IRENE WINERY
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑΣ
VINEYARD ARGYRIDES
FIKARDOS WINERY

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της εταιρίας και είμαστε δίπλα της για ότι χρειαστεί.

You may also like