Κρασί και Τέχνη – La bouteille de vin, Picasso

by Oenognosia

Γεννημένος στη Μάλαγα στις 25 Οκτωβρίου 1881, ο Pablo Ruiz Picasso είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στην ιστορία. Το ταλέντο και το χάρισμά του τον έχουν τοποθετήσει ως μια από τις ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα και τον μεγαλύτερο εκφραστή του κυβισμού, ακόμη και ως σύμβολο της ανατρεπτικής τέχνης και δημιουργικότητας. Το να μιλάς για αυτόν σημαίνει να μιλάς για τέχνη και πολιτισμό.

Το La Bouteille de Vin  (Το μπουκάλι του κρασιού), ένας πίνακας που χρονολογείται από το 1925, είναι ένας από τους πίνακες αναφοράς κρασιού στην τέχνη. Ο Picasso στον πίνακα αυτό αναδεικνύει το μπουκάλι του κρασιού και παίζει με την ψευδαίσθηση και τη ρήξη των δομών. Το έργο είναι μια αντανάκλαση της χαρούμενης και μη κομφορμιστικής προσωπικότητάς του και της ικανότητάς του να απολαμβάνει μικρές απολαύσεις.

Τη χρονιά που ζωγραφίστηκε αυτός ο πίνακας, ο Picasso εγκαινίαζε ένα στυλ που προσδιορίζεται ως καμπυλωτός κυβισμός, στο Παρίσι της Γαλλίας, οπότε βλέποντας αυτόν τον πίνακα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ένα Γαλλικό κόκκινο κρασί που βρίσκεται στο κέντρο του τραπεζιού.

«Όταν έκανα κυβισμό δεν είχα σκοπό να κάνω κυβισμό, αλλά μόνο να εκφράσω αυτό που είχα μέσα μου», είπε ο Picasso. Η τέχνη όπως και το κρασί είναι συναίσθημα.

You may also like