Οινοτουρισμός και σκέψεις πάνω στο Κυπριακό κρασί

by Oenognosia

Στο τρίτο μέρος της “Κριτικής του Καθαρού Λόγου” ο Καντ χρησιμοποίησε τον όρο υπερβατικότητα με μια άλλη έννοια: ως συνώνυμο της ψευδαίσθησης. Στην περίπτωσή του κρασιού στην Κύπρο είμαι λίγο πιο ρεαλιστικός και λίγο πιο αισιόδοξος. Το κρασί μας έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, έχει γαστρονομία.

Ωστόσο, παρά όλα αυτά τα καλά και την ποιότητα των κρασιών μας, χάνουμε κάτι. Πρέπει να βελτιώσουμε την αξία και την εκτίμηση του κρασιού πρώτα στην κοινωνία μας. Πρέπει να προσέξουμε ώστε η τοπική αγορά να αναγνωρίσει την πραγματική αξία των κρασιών μας. Πρέπει να τοποθετηθούμε καλύτερα μέσω στρατηγικής και μάρκετινγκ και τελικά να διασφαλίσουμε ότι η τοπική αγορά θα αναγνωρίσει την ποιότητα των κρασιών μας και να είναι επίσης σε θέση να πληρώσει λίγο περισσότερα για αυτά. Η αναγνώρισή και η εκτίμηση πρέπει να αρχίσει από εμάς πρώτα και μετά να βγει προς τα έξω. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για αναγνώριση στο εξωτερικό και ως αποτέλεσμα τις μεγάλες εξαγωγές.

Το κρασί έχει πολλά να πει. Και ο οινοτουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό για την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ώστε να γνωρίσουν πολύ καλύτερα την πραγματικότητα του κρασιού. Ο οινοτουρισμός είναι το κανάλι που μπορεί να μιλήσει για το κρασί με ήρεμο τρόπο και πάνω απ ‘όλα με την προδιάθεση του καταναλωτή να το ακούσει, να το μάθει, να το εκτιμήσει και να το διακηρύξει.

Είναι πολύ σημαντικό να πούμε την ιστορία του κρασιού, την προσπάθεια και τελικά την ιστορία και το περιεχόμενο του πώς παράγουμε αυτά τα κρασιά. Αλλά για αυτό χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ποστ στα social media.

You may also like