Ρεσβερατρόλη, το άγχος των σταφυλιών

by Oenognosia

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως η ρεσβερατρόλη είναι μια φυτοαλεξίνη στα σταφύλια. Και τι είναι η φυτοαλεξίνη; Είναι ένας δευτερεύων μεταβολίτης, δηλαδή ένα δευτερεύον προϊόν ενός μεταβολισμού, που συντίθεται από το φυτό μετά από μια μικροβιακή μόλυνση. Οι φυτοαλεξίνες είναι ουσίες που δημιουργεί το φυτό για να αμυνθεί από μια επίθεση ή  για να ανταποκριθεί σε μια αγχωτική κατάσταση.

Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στα σταφύλια, πιο συγκεκριμένα, στο δέρμα των σταφυλιών. Επιπλέον, η συγκέντρωσή της είναι σημαντικά υψηλότερη στα σταφύλια με κόκκινο δερμα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γιατροί συστήνουν να πίνουμε ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, επιμένοντας στο κόκκινο. Αν και ανακαλύφθηκε το 1940, μόλις τη δεκαετία του 1990 μετά από έρευνες, εμφανίστηκαν οι θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Το μεγάλο ενδιαφέρον που προκαλεί αναφέρεται ακριβώς στις πιο μεγάλες ασθένειες της εποχής μας.

  • Αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης, αναστέλλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων αίματος που προκαλούν εγκεφαλικά και εγκεφαλικά εγκεφαλικά.
  • Καταπολέμηση της παχυσαρκίας και κατά της εξέλιξης του Αλτσχάιμερ. Οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις τον τοποθετούν στον αγώνα κατά της παχυσαρκίας και κατά της εξέλιξης του Αλτσχάιμερ.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί πάνω στην συγκεκριμένη ουσία και όχι στο κόκκινο κρασί. Έτσι το κρασί πάντα το πίνουμε με μέτρο!

You may also like