Ώρα για οινοτουρισμό

by Oenognosia

Γνωρίζουμε την περιοχή, κατανοούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της, γευόμαστε και απολαμβάνουμε τα οφέλη των τοπικών κρασιών.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες περιλήψεις του τι είναι ο οινοτουρισμός και ο λόγος που πρέπει να τον εξασκούμε.

Όταν σκεφτόμαστε διακοπές ή αποδράσεις, σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο ή νιώθουμε ότι θέλουμε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή. Να ξεκουραστούμε, να ανακαλύψουμε νέα μέρη, να ανακαλύψουμε νέα έθιμα ή παραδόσεις, να απολαύσουμε τη γαστρονομία της περιοχής που επισκεπτόμαστε.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν διάφορα είδη τουρισμού ανάμεσα τους και ο οινοτουρισμός.

Σε αυτήν την περίπτωση, εμείς οι λάτρεις του καλού κρασιού είναι αυτοί που πρόκειται να απολαύσουμε περισσότερο αυτό το είδος τουρισμού, αλλά και αυτοί που μας αρέσει να απολαμβάνουμε τη γαστρονομία των περιοχών που επισκεπτόμαστε, αυτοί που καταλαβαίνουμε ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός μιας περιοχής αντικατοπτρίζεται στο κρασί.

Στα επισκέψιμα οινοποιεία μας, όχι μόνο θα γευτούμε τα κρασιά που θα μας προσφέρουν, αλλά θα καταλάβουμε επίσης την προέλευση του καθενός από αυτά και τις παραδόσεις που περιστρέφονται γύρω από τις τοπικές ποικιλίες.

Πρέπει να είμαστε περίεργοι. Είναι ο μόνος τρόπος για να μάθουμε. Όλοι οι άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στον οινοτουρισμό ανυπομονούν να μας μιλήσουν για το πάθος τους και θα λατρέψουν να απαντήσουν από τις πιο απλές ερωτήσεις μας, μέχρι τις πιο περίεργες και πιο περίπλοκες.

Στην Κύπρο τα επισκέψιμα οινοποιεία μας είναι εξαιρετικές επιλογές για να κατανοήσουμε την πλήρη διαδικασία παρασκευής ενός κρασιού, να κατανοήσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής που θα επισκεφτούμε, και, πάνω απ’ όλα, να απολαύσουμε πολύ καλά κρασιά.

Photo: Vine vineyard owned by Zambartas Wineries

You may also like