Μαγείρεμα με κρασί

by Oenognosia

Όπως γνωρίζουμε το μαγείρεμα με κρασί φέρνει ένα άγγιγμα μαγείας στην κουζίνα. Αλλά δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε ποιο είναι η πιο κατάλληλο για κάθε τύπο φαγητού, καθώς οι περισσότερες συνταγές δεν δίνουν συνήθως πολλές ενδείξεις και δεν καθορίζουν ποιος τύπος κρασιού είναι ο πιο κατάλληλος για την περίσταση, είτε είναι κόκκινο, ροζέ ή λευκό., γλυκό, ξηρό, ακριβό φθηνό κ.λπ.

Είναι σαφές ότι το ένα κρασί δεν είναι το ίδιο με το άλλο, μεταξύ άλλων, ούτε λόγω του αρώματος ούτε της γεύσης που μπορεί να φέρει σε ένα συγκεκριμένο πιάτο. Παρόλο που μπορεί να είναι γίνει για την επιλογή μια γρήγορης λύσης, κανείς δεν θέλει να ανοίξει ένα ακριβό μπουκάλι κρασί για να προσθέσει μισό ποτήρι σε αυτό που μαγειρεύει χωρίς να είναι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι όπως αναμένεται. Όμως πάντα λέω «Μην μαγειρεύετε με ένα κρασί που δεν θα πίνατε.»

Επιλέξτε το κρασί με βάση τη συνταγή. Ένα ξηρό κόκκινο κρασί που μπορεί να προσθέσει πυκνότητα και χρώμα στις σάλτσες κρέατος, για ένα στιφάδο, για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο με ένα γλυκό κόκκινο κρασί που μπορεί να προσθέσει πάχος και γλυκύτητα στο αλάτι, ιδανικό για ψητά κρέατα. Από την άλλη πλευρά, τα λευκά κρασιά δίνουν μια νότα οξύτητας που απαιτείται από ορισμένες σάλτσες ψαριών και θαλασσινών.

Σκεφτείτε το κρασί ως ένα ακόμη συστατικό που περιέχει αλκοόλ. Είναι ένα ακόμη συστατικό που πρέπει να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λάβετε υπόψη ότι το αλκοόλ πρέπει να εξατμιστεί και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο.

Πάνω απ ‘όλα, μην υπερβείτε την ποσότητα, καθώς μπορείτε να καταστρέψετε το πιάτο. Το μαγείρεμα πρέπει να είναι υγιές. Ακριβώς όπως πρέπει να ελέγχετε την ποσότητα αλατιού που προσθέτετε, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν προσθέτετε κρασί στο μαγείρεμα.

Για οποιαδήποτε συνταγή, όσο περισσότερο το κρασί έρχεται σε επαφή με το φαγητό, τόσο καλύτερη ενσωμάτωση γίνεται όλων των αρωμάτων και των γεύσεων του.

Οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο που ξέρουν απόλυτα τα κλειδιά για το μαγείρεμα με κρασί λένε πάντα ότι στην κουζίνα «αν δεν το δοκιμάσετε, δεν ξέρετε πώς είναι η γεύση», οπότε αφήστε τον εαυτό σας να πειραματιστεί και να απολαύσει μοναδικούς συνδυασμούς.

You may also like