Ένα ροζέ παρακαλώ

by Oenognosia

Το σκηνικό να ζητάς ροζέ επαναλαμβάνεται όλο και περισσότερο στα Wine Bar και τα εστιατόρια της χώρας μας, γιατί το ροζέ κρασί ανθεί.

Mε τη φρεσκάδα που τα χαρακτηρίζει, αποκτούν οπαδούς κυρίως στο γυναικείο κοινό, αλλά και στο νεότερο κοινό, ηδονιστές, ανοιχτούς στην ανακάλυψη νέων γεύσεων.

Η εποχή των ροζέ έχει ξεκινήσει.

Στους Millennials αρέσει να μαθαίνουν για τη γαστρονομία, να δοκιμάζουν νέα πράγματα και γι’ αυτό απαιτούν όλο και περισσότερα ροζέ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δίνει το κλειδί σε αριθμητικά στοιχεία καθώς η κατανάλωση αυτού του τύπου κρασιού αυξάνεται κατά 10% σε σχέση με άλλους τύπους μεταξύ ατόμων άνω των 20 ετών έως 35 ετών.

Ένα άλλο κοινό που αφοσιώνεται ολοένα και περισσότερο στα ροζέ κρασιά είναι οι γυναίκες, και αυτό αποδεικνύεται από τις διάφορες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά, όπως αυτή του OIV, που διασφαλίζει ότι η κατανάλωση στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 20% από το 2020, το διπλάσιο από το 10% των συνολικών καταναλωτών που ανάφερα πιο πάνω. Ένα από τα τρία κρασιά που πίνονται είναι ροζέ.

Με αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, καλή οξύτητα, φρεσκάδα, ισορροπία και επίγευση, τα ροζέ κρασιά εκρηγνύονται στο στόμα.

Τα Κυπριακά ροζέ είναι πάρα πολυ καλά εως εξαιρετικά και έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Όποια και να είναι η επιλογή σας, είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε.

You may also like