Επίσκεψη στο Κτήμα Salentein – Nijkerk, Ολλανδία

by Oenognosia

Στα πλαίσια πρόσκλησης που είχαμε, μαζί με τον φίλο και εισαγωγέα κρασιών Νικόλα Γιάνναkκα, από το οινοποιείο Salentein, επισκεφτήκαμε πρόσφατα τις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις του (Κτήμα Salentein) στο Nijkerk της Ολλανδίας, όπου αποτελούνται, από τον πύργο Salentein, τα Ευρωπαικά γραφεία του οινοποιείου και ένα εξαιρετικό Αργεντίνικο εστιατόριο steak house, καθώς οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου στην Αργεντινή ασχολούνται και με την εκτροφή Black Angus με περίπου 55,000 ζώα στην κατοχή τους. Ένα μέρος με γοητεία και πλούσια ιστορία, αλλά και με ατμόσφαιρα χαλαρή, εγκάρδια και πολύ φιλόξενη.

Το οινοποιείο Salentein βρίσκεται στη Μεντόζα, μια επαρχία της Αργεντινής που είναι συνώνυμη με το κρασί. Το έδαφος σε αυτή την περιοχή είναι αμμώδες και αργιλώδες, και ο καιρός ξηρός, με πολύ ζεστές μέρες και πολύ δροσερές νύχτες. Η παρουσία πάνω από 900 οινοποιείων και 145 χιλιάδων εκταρίων (358 χιλιάδες στρέμματα), αμπελώνων εξηγούν γιατί αυτή η περιοχή είναι η σημαντικότερη οινοπαραγωγική περιοχή της Αργεντινής. Ωστόσο, αυτή η γη έχει πολλά περισσότερα να πει και αυτή είναι η πεποίθηση του Salentein, παράγωντας εξαιρετικά και πολυβραβευμένα κρασιά.

Εκεί συναντήσαμε την Janine Smink, υπευθυνη του οινοποιείου για τις Ευρωπαικές αγορές, όπου μετά από μια ένημερωση για το οινοποιείο μας ξενάγησε στον πύργο και στις εγκαταστασεις τους.

Μετά ήρθε η ώρα της γευσιγνωσίας όπου έγινε στο εστιατόριο του οινοποιείου, με τι άλλο; Με συνοδεία steaks Black Angus Salentein και πολλά συνοδευτικά. Δοκιμάσαμε μια μεγάλη σειρά από τα κρασιά τους με αποκορύφωμα το εξαιρετικό και σπάνιο Salentein Gran VU 2012.

Στην καρδιά της Ολλανδίας ζήσαμε τον φιλόξενο χαρακτήρα της Αργεντινής. Με τη ζεστασιά της φωτιάς και τη ζεστασιά της φιλίας απολαύσαμε τις γαστρονομικές προτάσεις, τα μυρωδάτα steaks και τα εκλεκτά κρασιά του Salentein.

Μια εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

Τα κρασιά Salentein εισάγονται και διατίθενται στην Κύπρο από MY Vine Merchants www.myvinemerchants.com

You may also like