Ημέρα της γυναίκας και κρασί

by Oenognosia

Όπως κάθε 8 Μαρτίου, όλος ο κόσμος γιορτάζει κάθε μία από τις γυναίκες του πλανήτη. Μια επάξια αναγνώριση που μνημονεύει τον αγώνα των γυναικών για τη συμμετοχή τους στην κοινωνία, τη χειραφέτησή τους και την πλήρη ανάπτυξή τους ως ανθρώπου. Γι’ αυτό σήμερα θέλω να μιλήσω για τις γυναίκες και φυσικά για το κρασί.

Κρασί και γυναίκα ενώνονται. Δεν χρειάζεται καμία μελέτη για να υποστηρίξει την ιδέα ότι το κρασί είναι ένα ποτό που εκτιμούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Ξεχάστε την φράση «Αυτό το κρασί είναι για γυναίκες». Οι γυναίκες είναι παντού και ο κόσμος του κρασιού δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Καταναλώνουν, παράγουν, αγοράζουν και γνωρίζουν όλο και περισσότερα για αυτό το μαγικό ποτό.

Η ιδέα ότι το κόκκινο κρασί είναι κάτι για τους άντρες και ότι οι γυναίκες, οι λίγες που πίνουν κρασί, προτιμούν τα εύκολα κρασιά, είναι ήδη ξεπερασμένη. Η σχεδόν ξεπερασμένη,

Είναι περίεργο αυτό που εξακολουθεί να συμβαίνει, και παρατηρείστε το, αν ένα ζευγάρι παραγγείλει ένα αναψυκτικό και ένα κρασί, ο σερβιτόρος συνήθως πάει να προσφέρει το κρασί στον άνδρα. Αυτή είναι απλώς μια μικρή καθημερινή λεπτομέρεια, αλλά δυστυχώς, πολύ συνηθισμένη. Αυτό αλλάζει όμως! Πλέον οι γυναίκες σε παγκόσμια κατάταξη είναι πρώτες στην κατανάλωση κρασιού!

Η φιγούρα της γυναίκας έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στην οινολογία, σε όλους τους τομείς, ανεξαρτήτως βαθμού ευθύνης και προσόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι το κρασί κινεί τα πάθη και δεν καταλαβαίνει από φύλο.

Το να είσαι γυναίκα σε έναν σχεδόν κατά κύριο λόγο ανδρικό τομέα είναι μια μεγάλη αξία. Ίσως το κρασί να μην ήταν στο σημείο που βρίσκεται τώρα αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες στο χώρο αυτό.

Στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουμε πολλές γυναίκες που είναι είτε οινοποιοί είτε οινολόγοι, είτε σομελιέ, είτε οικοδεσπότες σε κάβες και επισκέψιμα οινοποιεία.

Σε όλες αυτές αλλά και στις γυναίκες που αρέσει το κρασί, ένα μεγάλο ευχαριστώ και “Cheers”

You may also like