Οινοποιεία, ανταγωνισμός και διαφορετικότητα

by Oenognosia

Ένα οινοποιείο ονειρεύεται να έχει ένα διαφοροποιημένο brand, ένα προϊόν που όλοι αναγνωρίζουν και θυμούνται. Γνωρίζουμε όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε; Πώς θα πείσουμε τους καταναλωτές, τους εισαγωγείς, τους χώρους εστίασης ότι χρειάζονται τα κρασιά μας;

Το κλειδί είναι να προσδιορίσουμε τι είναι διαφορετικό στο οινοποιείο μας, στο κρασί, στη διαδικασία και ποια πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά για να δημιουργήσουμε ένα απαράμιλλο και μοναδικό brand.

Για να γίνει αυτό,  πρέπει να κάνουμε μια μελέτη για όλα όσα μας περιβάλλουν, αλλά με μια πιο ανοιχτή προοπτική, καθώς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μην εκτιμάμε πάρα πολύ αυτό που έχουμε κοντά μας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να προσδιορίσουμε τι μας κάνει μοναδικούς.

Η καινοτομία στο κρασί, η ανάπτυξη ενός προϊόντος πέρα ​​από τα σύνορά μας ή η τοποθέτηση σε μια ονομασία προέλευσης συμβάλλει στη διάκριση από πολλούς άλλους.

Επιπλέον, η επικοινωνία και οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ένα ισχυρό εργαλείο για άμεση επικοινωνία με πιθανούς αλλά και υφιστάμενους πελάτες.   

Επίσης, μπορούμε να επιτύχουμε τη διαφοροποίηση ενός οινοποιείου ή κρασιού, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προσφέροντας διαφορετικές υπηρεσίες ή εμπειρίες οινοτουρισμού.

Η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να είναι και είναι ένα ισχυρό όπλο για να επιτευχθεί αυτή η διαφοροποίηση που ζητούμε σε σχέση με άλλα οινοποιεία. Η  προσοχή στους πελάτες είναι υψίστης σημασίας και μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξουμε ενδιαφέρον και να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη του πελάτη.

Η τιμή του κρασιού πρέπει να σχετίζεται με το εμπορικό σήμα, για αυτό, οι τιμές πρέπει πάντα να ελέγχονται σε όλη την αλυσίδα μάρκετινγκ.

Το να τολμούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα για να ξεχωρίζουμε είναι δύσκολο, αλλά στον κόσμο του κρασιού, που όλα είναι πολύ παραδοσιακά, γιατί να μην κάνουμε την διαφορά.

Σαν Oenognosia είμαστε στη διάθεση των Οινοποιείων. Επικοινωνήστε μαζί μας το info@oenognosia.com

You may also like