Οινοτουρισμός – Γιατί όχι και μόνοι μας;

by Oenognosia

Αν και τις περισσότερες φορές μοιραζόμαστε συνήθως το ταξίδι μας με τον/την σύντροφό μας, με ένα μέλος της οικογένειας ή με φίλους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν μόνοι τους.

Το ταξίδι χωρίς παρέα φέρνει μια νέα διάσταση στα ταξίδια μας, δίνοντάς τους ένα άλλο σημείο έντασης και κάνοντας την εμπειρία μια προσωπική εμπειρία. Οποιαδήποτε ευκαιρία βρούμε είναι καλό να ταξιδεύουμε, να γνωρίσουμε άλλα μέρη, άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους

Πιο κάτω γράφουμε μερικά πλεονεκτήματα του ταξιδιού μόνοι μας και μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία μας όταν ταξιδεύουμε μόνοι.

Το ταξίδι μόνοι μας επιτρέπει να λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά μας. Το ταξίδι μόνοι μας είναι ιδανικό για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ταξιδιωτική εμπειρία και τις δυνατότητες που προσφέρει ο κάθε προορισμός .

Το να ταξιδεύομε μόνοι δεν πρέπει να είναι συνώνυμο με το να αισθανόμαστε μοναξιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο Jean-Paul Sartre είχε πει πως αν νιώθουμε μοναξιά όταν είμαστε μόνοι, τότε έχουμε κακή παρέα. Το ταξίδι μόνοι μας είναι ο καλύτερος τρόπος να συναντήσουμε άτομα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Το ταξίδι μόνοι μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε απλές συνομιλίες με άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση  ή με άτομα που ζουν στο μέρος που πρόκειται να επισκεφτούμε. Πρέπει απλώς να διατηρήσουμε ανοιχτό μυαλό και να δώσουμε στις πιθανότητες αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους γύρω μας μια ευκαιρία.

Όταν ταξιδεύουμε μόνοι μας, πρέπει να ασχοληθούμε με όλες τις πτυχές του ταξιδιού ξεχωριστά: προηγούμενος προγραμματισμός, λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, επίλυση απρόβλεπτων γεγονότων κτλ. Το ταξίδι μόνοι μας διευκολύνει την εμφάνιση στιγμών για εσωτερική σκέψη. Με αυτόν τον τρόπο, η ατομική ταξιδιωτική εμπειρία μπορεί να είναι πολύ πιο βαθιά και μεταμορφωτική. Όχι μόνο θα κινηθούμε σε άλλο μέρος, αλλά θα κάνουμε και ένα μικρό εσωτερικό ταξίδι.

Η μοναξιά διευκολύνει την εσωτερική αντανάκλαση, αλλά μας προσφέρει επίσης την απαραίτητη παύση για να κοιτάξουμε γύρω μας με διαφορετικά μάτια. Καθισμένος σε μια καφετέρια ή σε ένα πάρκο για να παρατηρήσουμε τι μας περιβάλλει, πώς οι ντόπιοι κουβαλούν τη μέρα τους, ποιος είναι ο ρυθμός της ζωής σε αυτά τα μέρη, μπορεί να μας κάνει να γνωρίσουμε τον προορισμό με πολύ βαθύτερο τρόπο. Αυτό θα κάνει το ταξίδι σε μια πραγματική προσωπική εμπειρία.

Ταξιδεύοντας μόνοι μας γνωρίζουμε ποια είναι τα όριά μας.

You may also like