Οινοτουρισμός και νέοι

by Oenognosia

Ο οινοτουρισμός παλιά ήταν μια τουριστική μέθοδος που συνήθως συνδεόταν με ένα πιο ώριμο και εξειδικευμένο τουριστικό προφίλ ανθρώπων, μεταξύ 50 και 65 ετών, γενικά με υψηλή αγοραστική δύναμη και που επισκέπτονταν οινοποιεία απλά για να δοκιμάσει και να αγοράσει κρασιά. Πλέον έχει αλλάξει αυτό. Το να απολαμβάνεις ένα καλό ποτήρι κρασί ή μια εμπειρία σε ένα οινοποιείο δεν είναι πλέον θέμα του συγκεκριμένου προφίλ.

Το κρασί έχει γίνει ένα πραγματικά ελκυστικό προϊόν και ένα ηδονιστικό σύμβολο για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Με αυτή την έννοια, το κρασί, η γαστρονομία γενικότερα και όλες οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά αποτελούν κοινό κίνητρο και εκτιμάτε πολύ και από τους νέους.

Η γενιά των millennials, δηλαδή των νέων που γεννήθηκαν μετά το 1980, άλλαξε ήδη τη βιομηχανία κρασιού και ότι πιθανότατα θα είναι το κύριο κοινό των οινοποιείων τα επόμενα χρόνια. Πλέον σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπάρχουν άνθρωποι παράγουν κρασί, που καθορίζουν νέες τάσεις, και το πιο σημαντικό υπάρχουν οινόφιλοι, δηλαδή νέοι που αγαπούν τον κόσμο του κρασιού και που αισθάνονται το κρασί ως προϊόν μεγάλης πολιτιστικής και γαστρονομικής αξίας.

Οι millennials ζουν το κρασί με διαφορετικό τρόπο, με μεγάλη ένταση χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους πιο απαιτητικούς και έμπειρους ουρανίσκους. Επιπλέον, τείνουν να συμπεριφέρονται με ανησυχία και με μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να συνεχίζουν να μαθαίνουν για την κουλτούρα του κρασιού και γενικά να απολαμβάνουν δραστηριότητες οινοτουρισμού. Είναι ανοικτοί στο να ζήσουν νέες εμπειρίες, συναισθήματα και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους.

Στον οινοτουρισμό βρίσκουμε έναν ατελείωτο αριθμό πρωτότυπων, και μοναδικών προτάσεων αναψυχής για να βιώσει κάποιος νέες εμπειρίες και αισθήσεις, οι οποίες αναμφίβολα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας γενιάς, όπως γευσιγνωσίες κρασιού, ζευγαρώματα με φαγητό, επισκέψεις σε οινοποιεία, μαθήματα φωτογραφίας στους αμπελώνες, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας.

Το κρασί, η γαστρονομία και οι πολλαπλές εμπειρίες και δραστηριότητες που περιβάλλουν τον οινοτουρισμό έχουν να κάνουν πολύ με τα κίνητρα και τις προσδοκίες των νέων. Τα ταξίδια είναι μέρος του DNA τους και του καθημερινού τρόπου ζωής τους και τι πιο καλό να συνδυάσει κάνεις μια εκδρομή, ένα ταξίδι με μια επίσκεψη σε ένα οινοποιείο.

Επισκεφθείτε ένα οινοποιείο με την πρώτη ευκαιρία, ζήστε την εμπειρία του οινοτουρισμού και την γαστρονομία της περιοχής, επισκεφτείτε τους αμπελώνες, και απολαύστε την μαγεία που σας προσφέρει ο κόσμος του κρασιού.

You may also like