Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

by Oenognosia

Αυτή την Κυριακή 14 Νοεμβρίου που γιορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού κάντε τη βόλτα σας στα οινοποιεία τη περιοχής σας, υποστηρίξτε τα, και απολαύσετε τις στιγμές που σας προσφέρει η εμπειρία.

Λίγα λόγια για την ιστορία. Το 2009 το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων Κρασιού Recevin καθιέρωσε την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

10 Χρόνια μετά, το 2019, αυτή η γιορτή παρουσίασε μια ιδιαιτερότητα. Από την Ευρωπαϊκή σφαίρα πέρασε στη Διεθνή σφαίρα, με τη συμμετοχή χωρών της Λατινικής Αμερικής όπως η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη κ.α, γεγονός που καταδεικνύει την εξαιρετική ανάπτυξη και το ενδιαφέρον που προκάλεσε τότε και συνεχίζει να προκαλεί ο οινοτουρισμός.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού ονομάζεται πλέον Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Η ημερομηνία του εορτασμού συνεχίζει να είναι η δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ο στόχος της είναι η προώθηση του οινοτουρισμού και η ανάδειξη των οινοπαραγωγικών περιοχών ως ραχοκοκαλιά κατεξοχήν αγροτικών περιοχών και γεννήτριες οικονομικού, πολιτιστικού και πατρογονικού πλούτου.

Το κρασί έχει πολλά να πει. Και ο οινοτουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό για την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ώστε να γνωρίσουν πολύ καλύτερα την πραγματικότητα του κρασιού. Ο οινοτουρισμός είναι το κανάλι που μπορεί να μιλήσει για το κρασί με ήρεμο τρόπο και πάνω απ ‘όλα με την προδιάθεση του καταναλωτή να το ακούσει, να το μάθει, να το εκτιμήσει και να το διακηρύξει.

Άλλα άρθρα μου για τον οινοτουρισμό μπορείτε να βρείτε εδώ https://bit.ly/3qteqNa

You may also like