Ροζέ κρασί και φαγητό

by Oenognosia

Το ροζέ κρασί μπαίνει σίγουρα στον τρόπο ζωής μας. Εκεί που πριν υπήρχε έστω και κάποια προκατάληψη, σήμερα είναι τάση. Όποιος έχει ενδώσει στη γοητεία ενός καλού ροζέ κρασιού γνωρίζει πόσο καλά εναρμονίζεται με την καθημερινότητά μας και με τη γαστρονομία μας.

Το ροζέ κρασί είναι σίγουρα στη μόδα. Οι ειδικοί σε αριθμούς μας λένε ότι η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με το World Rosé Observatory, η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία 15 χρόνια. Και το ροζέ είναι πολύ κατάλληλο για τη χώρα μας, όπου είναι ζέστη σχεδόν όλο το χρόνο.

Συνδυάζοντας χαρακτηριστικά λευκών κρασιών, όπως η φρεσκάδα και η ελαφρότητά, με τα χαρακτηριστικά των ερυθρών κρασιών όπως λίγη τανίνη και αρώματα, το ροζέ κρασί γίνεται για να το απολαμβάνετε κρύο και μπορεί να θεωρηθεί μπαλαντέρ στο τραπέζι, που υπάρχουν διαφορετικά φαγητά.

Υπάρχουν πολλές επιλογές συνδυασμών που μπορούν να γίνουν. Τα πιο κλασικά είναι αυτά με θαλασσινά, γαρίδες, ψητά λευκά κρέατα, μακαρόνια με λευκές σάλτσες και σαλάτες. Ένα καλό ροζέ όμως μπορεί να είναι αρκετά καλό και για να συνοδεύσει ένα γεύμα που έχει πίτσα, κρέας, ακόμα και επιδόρπια!

You may also like