Συνδυασμός κόκκινου κρασιού με καρπούζι

by Oenognosia

Σε ορισμένες χώρες, πιστεύεται ότι ένα μείγμα καρπουζιού και κόκκινου κρασιού μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα πολλές ερωτήσεις σε ιατρικές ιστοσελίδες σελίδες κρασιών, αν αυτός ο συνδυασμός είναι θανατηφόρος. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αυτή η πεποίθηση γεννήθηκε τον 19ο αιώνα σε ένα μοναστήρι στην Αργεντινή. Εκείνη την εποχή, υπήρξαν ορισμένα περιστατικά βιασμού γυναικών σε μια γειτονική πόλη. Επειδή η περιοχή ήταν φορτωμένη με σταφύλια και καρπούζια, οι μοναχοί αν και δεν ήξεραν πως και γιατί, διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη λίμπιντο. Έτσι για να δώσουν ένα τέλος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με τους βιασμούς, είπαν στους ανθρώπους ότι το να τρώνε καρπούζι και να πίνουν κρασί μαζί θα τους έκανε να πεθάνουν και να πάνε στην κόλαση.

Το καρπούζι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-αργινίνη, το οποίο αφού μεταβολιστεί στον οργανισμό από ένα ένζυμο που ονομάζεται ons, παράγει μονοξείδιο του αζώτου. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα ισχυρό αγγειοδιασταλτικό. Η αγγειοδιαστολή είναι ακριβώς ο κύριος στόχος του γνωστού χαπιού Viagra. Οι δράσεις του μονοξειδίου του αζώτου στο ανθρώπινο σώμα κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ το 1998.

Όσον αφορά το κόκκινο κρασί, περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες προέρχονται από τη φλούδα των σταφυλιών και που είναι προαγωγοί του σχηματισμού του μονοξειδίου του αζώτου, όπως και ή L-αργινίνη στο καρπούζι. Επιπλέον τοπ κρασί με την αιθυλική αλκοόλη προκαλεί αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη ρύθμιση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Σύμφωνα με μελέτες ο συνδυασμός της L-αργινίνης, με πολυφαινόλες, και αιθυλική αλκοόλη, έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ αφροδισιακό κοκτέιλ.

You may also like