Τέχνη και κρασί – Marc Chagall

by Oenognosia

Για τη σειρά τέχνη και κρασί αναλύουμε ακόμα ένα σχετικό πίνακα, αυτόν του Marc Chagall με το όνομα «The Walk» και με ημερομηνία 1917.

Εδώ βλέπουμε την έντονη κυβιστική επιρροή και τον σαφή διαχωρισμό μεταξύ των χρωμάτων. Ένα εντελώς διαφορετικό στυλ εκτός του ονειρεμένου ιμπρεσιονισμού ή του ευθύ ρεαλισμού. Αυτό το έργο του Chagall είναι ένα εντελώς νέο όραμα, το οποίο προσκολλάται τέλεια στους κανόνες της τέχνης στις αρχές του 20ού αιώνα.

Βρισκόμαστε στη μέση της Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης και όλα φαίνεται να έχουν την αυστηρότητα των νέων μηχανών, αλλά όχι σε αυτήν τη σκηνή: το πικνίκ απέχει πολύ από την πόλη που μένει να πλαισιώσει το φόντο και οι δύο εραστές ανεβαίνουν στον αέρα, μεθυσμένοι από τη χαρά τους.

Στο προσκήνιο, κάτω αριστερά στο πολύχρωμο τραπεζομάντιλο, τα μόνα στοιχεία που βρίσκουμε είναι ένα μπουκάλι κρασί και ένα ποτήρι.

Αυτό το έργο φαίνεται να φωνάζει στον κόσμο ότι η αγάπη και η απλότητα των μικρών απολαύσεων, όπως ένα ποτήρι κρασί που πίνετε σε ένα λιβάδι, μπορεί πραγματικά να μας αποσπάσει από τα καθημερινά μας προβλήματα, τη μονοτονία και να μας πάρει μακριά, πάνω από τα σύννεφα.

You may also like