Υπάρχουν εστιατόρια που αφήνουν τους πελάτες τους να πάρουν το αγαπημένο τους κρασί.

by Oenognosia

Συνηθώς τα εστιατόρια που δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους, τους χρεώνουν με ένα μικρό ποσό. Αυτό το ποσό ονομάζεται με τον Αγγλικό όρο Corkage. Το ποσό αυτό συνήθως είναι κοντά στο ποσό που πωλείται το φτηνότερο κρασί του εστιατορίου. Αυτό καλύπτει τις υπηρεσίες προς τον πελάτη καθώς και τον κίνδυνο να σπάσει ο πελάτης το ποτήρι. Ακόμη, σύμφωνα με τους νόμους για τα αλκοολούχα ποτά στις περισσότερες χώρες, ο λόγος για την χρέωση είναι ότι το εστιατόριο πρέπει να έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε ποτό που καταναλώνεται στο εστιατόριο, επομένως η χρέωση είναι βασικά το εστιατόριο που αγοράζει το κρασί. Απο την άλλη υπάρχουν και εστιατόρια που προσφέρουν αυτη την δυνατότητα στους πελάτες τους δωρεαν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αφήσει ένα εστιατόριο τον πελάτη να φέρει το δικό του κρασί. Μερικοί είναι:
• Αν μπορέσει να φέρει το κρασί που πουλά το εστιατόριο και πληρώσει και το Corkage, το εστιατόριο θα εξακολουθήσει να έχει κέρδος, και δεν θα χάσει και τον πελάτη.
• Το εστιατόριο δεν προσφέρει μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών
• Ένας πελάτης θα μπορεί να φέρει ένα πολύ καλό και πολύ ακριβό κρασί στο δείπνο για μια ιδιαίτερη περίπτωση όπως γενέθλια, πρόταση γάμου ή επέτειο. Σε αυτή την περίπτωση, το εστιατόριο πρέπει να κολακεύσετε ότι οι πελάτες του το επέλεξαν για την ιδιαίτερη περίπτωσή τους.

Εσείς ποια γνώμη έχετε για το θέμα αυτό; Πρέπει να εστιατόρια να αφήνουν τον πελάτη να παίρνει το δικό του κρασί; Και αν ναι, ποια πιστεύετε θα ήταν η κατάλληλη χρέωση;

You may also like