Ρετσίνα Τζούλια – Georgiades Canteen

by Oenognosia

Μετά από λίγο καιρό στην κάβα μου, αποφάσισα χθες να ανοίξω ένα μπουκάλι ρετσίνα και η ρετσίνα Τζούλια από Ροδίτη και Chardonnay από το Georgiadis Canteen ήταν όπως αποδείχτηκε μια εξαιρετική επιλογή. Μια ρετσίνα που ξεχωρίζει.

Την είχα δοκιμάσει πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια της έκθεσης Χάρτης των Γεύσεων στην Θεσσαλονίκη και παρόλο που δεν ήταν σε γευσιγνωσία αλλά με συνοδεία φαγητού, την ξεχώρισα για το διακριτικό άρωμα της ρετσίνας που δεν κουράζει αλλά το αντίθετο, σε κάνει να θες να πιείς και άλλο και να την απολαύσεις.

Χθες το βράδυ λοιπόν άνοιξα ένα μπουκάλι να δω πως είναι, μιας και βραβεύτηκε με χρυσό στον φετινό 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων. Εν μέρη το αποτέλεσμα στο διαγωνισμό δικαίωσε την πρώτη μου εντύπωση αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Χρώμα καθαρό απαλό κίτρινο με απαλές πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη βγάζει την ρητίνη πολύ διακριτικά, μαζί με αρώματα λευκών άνθεων, μαστίχας και πυρινόκαρπων φρούτων μαζί με μια διακριτική νότα μπαχαρικών.

Στο στόμα πλούσιο, Εδώ το Chardonnay έκανε το θαύμα του. Φρουτώδες, λουλουδένιο, με διακριτικό το άρωμα της ρητίνης που δεν υπερβαίνει του φρούτου, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση.

Είναι ένα κρασί μπαλαντέρ και μπορεί να συνοδευτεί με πολλούς συνδυασμούς φαγητών όπως με τυριά, λαχανικά, λευκά κρέατα, ρύζια, κυπριακούς μεζέδες αλλά και με μια πίτσα με μανιτάρια και πιπεριές.

Στην Κύπρο εισάγεται από την εταιρία A.S.Xinaris & Sons Ltd, Τηλ. +357 22345070

You may also like