Κρασί στο εστιατόριο

by Oenognosia

Ο κόσμος του κρασιού είναι ονειρικός αλλά μπορεί να είναι τρομακτικός όταν βρεθούμε σε ένα εστιατόριο με μια τεράστια λίστα κρασιών. Πιο κάτω είναι μερικές συμβουλές όταν παραγγέλνουμε κρασί σε ένα εστιατόριο.

  1. Μερικές φορές, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι ειδικοί στο κρασί, καταλήγουμε να περιγράφουμε μια γεύση που πραγματικά δεν μας αρέσει. Είναι καλύτερα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς ακόμα κι αν αισθανόμαστε ότι το λεξιλόγιό μας ακούγεται ερασιτεχνικό. Η πραγματικότητα είναι ότι ο σερβιτόρος ή ο σομελιέ σίγουρα θα μας καταλάβει καλύτερα αν εκφραστούμε με τους όρους που εμείς ξέρουμε.
  2. Η δουλειά του σερβιτόρου ή του σομελιέ είναι να μας καθοδηγήσει για να βρούμε την καλύτερη επιλογή για εμάς, επομένως δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να τους πούμε το εύρος τιμών του κρασιού που ψάχνουμε. Έτσι μπορούν να μας καθοδηγήσουν χωρίς να μας πιέσουν να παραγγείλουμε κάτι πιο ακριβό.
  3. Υπάρχει μια θεωρία ότι οι άνθρωποι συνήθως δεν παραγγέλνουν το φθηνότερο κρασί στο μενού για να μην φανούν τσιγκούνηδες, οπότε η λογική τους οδηγεί να παραγγείλουν το δεύτερο φθηνότερο. Τα εστιατόρια το γνωρίζουν αυτό, επομένως τείνουν να βάζουν πολύ φθηνά κρασιά σε αυτήν τη θέση ή τα φθηνά με το περισσότερο κέρδος, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε περισσότερα για χαμηλότερη ποιότητα. Επομένως αποφεύγουμε αυτό το κρασί εκτός και αν μας αρέσει πραγματικά και είναι αυτό που θέλουμε.
  4. Αν και οι σερβιτόροι και οι σομελιέ είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν και να μας βοηθήσουν, μερικές φορές μπορεί να μας φανούν λίγο πιεστικοί. Εάν βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να τους ακούσουμε και απλώς να τους πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτό που μας προτείνουν και να τους εξηγήσουμε καλύτερα τι ψάχνουμε.

You may also like